Előző honlapunk

Adó 1%-a

Ezévben is tisztelettel várjuk az
SZJA 1 % ának a felajánlását.
Adószámunk: 18564819-1-09
Köszönettel FöGE vezetősége
Hírek
Városi rendezvény PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. szeptember 14. kedd, 00:00

Városi ünnepség és főzőverseny

2010.augusztus 20-án részt vettünk a városi fővőversenyen, és makfalvi barátainkkal kellemes napot töltöttunk el egy jó nagy tányér cakkompakk mellett. A főzőversenyre ezzel az étellel neveztünk, és osztott első helyezést értünk el. A cakkompakk egy régi hagyományos magyar egytálétel , amelyben sertéshús pörkölt alapban krumplit és lebbencs tésztát főzünk, de készrefőzés előtt még adunk hozzá előzőnap megfőzőtt és apróra vágott füstöltcsülköt. (vizet nem használunk, hanem a főtt csülök levével pótoljuk a hiányzó folyadékot )Csípőspaprikával és kenyérrel kíváló és tartalmas étel.

VIDEO

 
Cserépfalu PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. szeptember 02. csütörtök, 12:21

 

CSERÉPFALU - 2010. augusztus 13-14

Egyesületünk néhány tagja 2010. augusztus második hétvégéjén részt vett a Cserépfalun meg rendezett XIII. Lovas-, Bor-, és Gas

ztronómiai fesztiválon. Pénteken hagyományos népi ételek  (babgulyás és különböző ízesítésű lúdnyak) kóstolása után elindultunk a pince, bor és nótatúrán, ahol zenés nótaszóval 9 díszes, faragott pince gazdájának  kb.20-25 borát ízlelhettük végig humoros bemutatás után. Este fáklyákkal kapaszkodtunk fel a kilátóba, ahol régi szép kuruc nóták szóltak tárogató kísérettel. A napot tűzijáték és hajnalig tartó utcabál zárta.
Másnap kissé fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel vetettük be magunkat a Szabó Gáborról*elnevezett Emlék Főzőversenybe, ahol az idén a csülök volt az alapanyag. Az egyesületünk színeiben induló csapat Szabó Imre főszakácsunk vezetésével 16 csapat közül a negyedik helyezést érte el a jó "ragacsos" édeskáposztás csülökpörköltjével. A színpadon egymást váltogatták az együttesek, énekesek,táncosok, muzsikusok, sztárvendégként pedig az idén Nagy Feró is fellépett. A jó hangulatú délutánon mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

 

*Néhai kedves püspökladányi barátunk, aki nemcsak a cserépi főzőversenyeken, de a ladányi gazdanapokon is sok finomságot főzött nekünk.

 

VIDEO

 
Nyíregyházi Vadaspark PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. július 20. kedd, 00:00

A Mi kis kirándulásunk – Nyíregyházi Állatpark és Sóstói Múzeumfalu


A történet valahogy úgy kezdődött el, hogy a nyár közeledtével egy összejövetelen a „fögés” kiscsapatban felmerült egy gondolat, ami a következő volt. Mi lenne, ha látogatást tennénk a Nyíregyházi Állatparkba és a Sóstói Múzeumfaluba? Akik egyszer is voltak már azok nagyon jókat meséltek róla. Akik még nem jártak ott azok pedig kíváncsiak voltak rá.

Így elkezdődött a szervezési munka melynek eredménye meg is lett. 2010.07.18.-án egy busznyi emberkével elindultunk Nyíregyháza felé. Az idő nagyon szép, kellemes volt, ami hozzájárult a jó kedvhez.

Módosítás dátuma: 2011. február 08. kedd, 05:09
Bővebben...
 
Majális 2010. május 1 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. május 05. szerda, 00:00

A Sárréti Lovas Baráti Kör és a FöGE Sárréti Közhasznú Egyesület közös szervezésében "Családi Majálisra" került sor 2010. május 1-én.

Módosítás dátuma: 2011. február 06. vasárnap, 19:52
Bővebben...
 
Röföge
Írta: Administrator   
2010. február 22. hétfő, 11:11


RöFöG-E?

2010. január 23-án tartottuk a Kálvin Téri Általános Iskola udvarán és ebédlőjében első nagysikerű hagyományidéző disznótoros rendezvényünket.
Kora reggel a pálinkabemelegítés után Tóth Lajos alpolgármester, egyesületünk elnöke nyitotta meg a rendezvényt és beszélt a programokról, majd Dr Nagy Attila disznósirató versekkel búcsúztatta a két kövér hízót.
A hagyományos disznóvágási technikákat két nagytudású hentesmesterünk id. Matkó József és Oborzil László mutatták be. A szokásoknak megfelelően volt szalmás perzselés, de előkerült a régi csutkás perzselő és  a kézi kolbásztöltő is.
Annyi bizonyos, hogy itt senki sem maradt éhen, hiszen az érdeklődők is kóstolhatták a forralt bor és a meleg tea mellett a finom pecsenyét, oldalast, hurkát, kolbászt és toroskáposztát.

"Nem feledlek én el, Reád gondolok, ha téli estéken vacsorázgatok."

Videó

 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 3