Előző honlapunk

Adó 1%-a

Ezévben is tisztelettel várjuk az
SZJA 1 % ának a felajánlását.
Adószámunk: 18564819-1-09
Köszönettel FöGE vezetősége

Statisztika

Tartalom találatai : 30044Majális 2010. május 1
Írta: Administrator   
2010. május 05. szerda, 00:00

A Sárréti Lovas Baráti Kör és a FöGE Sárréti Közhasznú Egyesület közös szervezésében "Családi Majálisra" került sor 2010. május 1-én.

Helyszín: Püspökladány, Déli sor, Lovas pálya

PROGRAMOK:

08.30 óra: Jó reggelt Püspökladány! - ébresztő énekszóval a városban

10.00 óra: Köszöntőt mond Arnóth Sándor polgármester

10.15 óra: Csikós bemutató

10.30 óra: Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör műsora

10.45 óra: Szabó Ágnes, Szilágyi Szabina, Jenei Dóra énekel

11.45 óra: Kiss Alexandra operett és musical műsora

12.30 óra: "Jó ebédhez szól a nóta!"

Fellépnek: Eszenyi Imre, Fórián Imre, Zagyva Lászlóné, Bodó Imréné

Kísér: Varga László és Apagyi Lajos

14.00 óra: " Pusztaolimpia " 6 fős csapatok nevezhetnek a helyszínen!

 

Napközbeni Programok

- sétakocsikázás, lovagoltatás, póni lovaglás

- állatsimogató, állatbemutató

- rally verseny autók bemutatója és kipróbálása

- kézműves foglalkozások, játékok, arcfestés

- trambulin, quad

- májusfa mászás

- főzési, grillezési, étkezési lehetőség

- árusok, büfé

A jó időnek köszönhetően a nap folyamán jelentős számban (kb. 1200 fő) látogatott ki a rendezvényre .A reggeli órákban lovas szekéren, énekszóval ébresztették a város lakosságát a Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör tagjai.

Tóth Lajos alpolgármester úr, egyesültünk elnökének megnyitója és köszöntője után a színpadon kezdetét vette a zenés szórakoztató műsorok sora.  Először a csikós bemutatót láthattak a Lovas Baráti Kör tagjaitól, majd fellépett a Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör, Kiss Alexandra musicalt és operettet énekelt, halhattak ifjú tehetségeket: Szabó Ágnest, Szilágyi Szabinát, Jenei Dórát.  A Tóth Irén által vezetett püspökladányi mazsorett csoport is megtisztelte műsorával rendezvényünket.Az ebéd mellé a jó hangulatról Eszenyi Imre, Fórián Imre, Zagyva László, Bodó Imréné, Varga László és Apagyi Lajos nótaműsora gondoskodott.

A programok között a „kicsiktől a nagyokig” mindenki számára akadt kínálat.  A gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendett a lovagoltatás, az állatbemutató, az állatsimogató, a kézműves foglalkozások, valamint a JOBB 33 Egyesület által kiállított versenyautók bemutatója. Egész nap lehetőség nyílt a sétakocsikázásra, valamint májusfa mászásra is, amelyekre folyamatosan jelentkeztek.

A májusfa tetején elrejtett ajándékok mind elfogytak kora délutánra. Ebéd után a nagyon jó hangulatban eltelt Pusztaolimpia játékos ügyességi vetélkedő keltette fel a látogatók érdeklődését, ahol nyolc 6-6 fős csapat tagjai mérhették össze erejüket a különböző játékos megmérettetéseken. A feladatok az alábbiak voltak: szekérhúzás, patkódobálás, ostorcsapkodás, talicskáztatás, puszta sí. Az első 3 helyezett értékes ajándékcsomagot kapott a versenyen elért eredményért.


Egész nap főzési, étkezési lehetőség várta az érdeklődőket. Finom illatok áradtak felénk dél tájban a Törő Gábor Egyesület, a JOBB 33 Egyesület, a FöGE, és a Lovas Baráti Kör sátraiból. Egriné Esztike néni a hagyományos tekercses levest főzte meg, és voltak családok, baráti társaságok is, akik ezen a napon szintén a szabadtéri főzést választották maguknak, rendezvénnyel fűszerezve.
Ha ajándékkal mindenki nem is, de egy kellemes május 1.-jei élménnyel gazdagabban térhettek haza a látogatók.A majális szervezésében és lebonyolításában sok önkéntes, több civil szervezet nyújtott önzetlen, jó szándékú segítséget és elvi támogatást!
A látogatók elmondott véleménye alapján kijelenthetjük, hogy a nap összességében nagyon jól sikerült, a látogatók száma a szervezők minden előzetes reményeit felülmúlta Ez a nap az összefogásról is szólt, amiért külön köszönet jár mindenkinek, aki úgy érzi és gondolja, hogy részese volt a Családi Majális sikeres megvalósításának!

Bízunk benne, hogy lesz még alkalom ezekkel a szervezetekkel máskor is ilyen és ehhez hasonló, sikeres rendezvényeket szervezni és jövőre még többen lesznek, akik úgy gondolják nem csak látogatóként jönnek el, hanem sütnek, főznek és ezen a rendezvényen kapcsolódnak ki a Munka Ünnepén.


A rendezvényt támogatta: Püspökladány Város Önkormányzata, Püspökladány Város Közművelődéséért Közalapítvány, Kis László vállalkozó, és a szervező egyesületek.

 

Módosítás dátuma: 2011. február 06. vasárnap, 19:52