Előző honlapunk

Adó 1%-a

Ezévben is tisztelettel várjuk az
SZJA 1 % ának a felajánlását.
Adószámunk: 18564819-1-09
Köszönettel FöGE vezetősége

Statisztika

Tartalom találatai : 30045RöFöGE 2011
Írta: Administrator   

 

2011. január 29-én, szombaton második alkalommal ébredhettek a Kálvin Téri Iskola környékén lakó későn kelők malacvisításra.

10 órakor kezdődött ugyanis a második RöFöG-E Dombi Imréné alpolgármester asszony köszöntője után immár hagyományosan Dr Nagy Attila malacsiratóival.

A nagy hideg ellenére szépszámú vendégsereg gyűlt össze az iskola udvarán. Nemcsak helyből, hanem a környékbeli településekről, Debrecenből és testvérvárosunkból Makfalváról is érkeztek érdeklődők, akiket finom Schubert Laci által sütött kolbászzsíros- lilahagymás házikenyérrel és pálinkával fogadtunk. De aki éhes volt máris kóstolhatta a kolbászt, mivel már előző napon is levágtunk és feldolgoztunk egy hízót Matkó Józsi bácsiéknál. Ennek köszönhetően a toroskáposztát is hamarabb el tudtuk készíteni a türelmetlen sóvárgók nem kis örömére. Az étvágyfokozáshoz nagymértékben hozzájárult a kint sülő kolbász illata és látványa, hála Szabó Iminek..

A jó hangulathoz elengedhetetlen finom forralt bort ifjaink literszám készítették. Az egyik tanteremben pedig a debreceni egyetemisták különleges,  ízletes teákkal és pálinka-kvízzel várták a melegedni vágyókat. Bent az ebédlőben miközben a disznó feldolgozása folyt, a Kossuth Olvasókör asszonyai a csigacsinálás szokását elevenítették fel, délután pedig Sass Feriék népi együttese moldvai dallamokkal szórakoztatta a közönséget, amire többen táncra is perdültek.

 

Köszönet és hála mindazoknak, akik a rendezvény sikeréhez bármilyen formában ( anyagilag, eszközökkel, két kezükkel vagy csupán szép szóval) hozzájárultak,elsősorban egyesületünk tagjainak, hozzátartozóiknak, támogatóinknak és vendégeinknek.

 

VIDEÓ

 

képek