Előző honlapunk

Adó 1%-a

Ezévben is tisztelettel várjuk az
SZJA 1 % ának a felajánlását.
Adószámunk: 18564819-1-09
Köszönettel FöGE vezetősége

Statisztika

Tartalom találatai : 30038Cserépfalu
Írta: Administrator   
2010. szeptember 02. csütörtök, 12:21

 

CSERÉPFALU - 2010. augusztus 13-14

Egyesületünk néhány tagja 2010. augusztus második hétvégéjén részt vett a Cserépfalun meg rendezett XIII. Lovas-, Bor-, és Gas

ztronómiai fesztiválon. Pénteken hagyományos népi ételek  (babgulyás és különböző ízesítésű lúdnyak) kóstolása után elindultunk a pince, bor és nótatúrán, ahol zenés nótaszóval 9 díszes, faragott pince gazdájának  kb.20-25 borát ízlelhettük végig humoros bemutatás után. Este fáklyákkal kapaszkodtunk fel a kilátóba, ahol régi szép kuruc nóták szóltak tárogató kísérettel. A napot tűzijáték és hajnalig tartó utcabál zárta.
Másnap kissé fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel vetettük be magunkat a Szabó Gáborról*elnevezett Emlék Főzőversenybe, ahol az idén a csülök volt az alapanyag. Az egyesületünk színeiben induló csapat Szabó Imre főszakácsunk vezetésével 16 csapat közül a negyedik helyezést érte el a jó "ragacsos" édeskáposztás csülökpörköltjével. A színpadon egymást váltogatták az együttesek, énekesek,táncosok, muzsikusok, sztárvendégként pedig az idén Nagy Feró is fellépett. A jó hangulatú délutánon mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

 

*Néhai kedves püspökladányi barátunk, aki nemcsak a cserépi főzőversenyeken, de a ladányi gazdanapokon is sok finomságot főzött nekünk.

 

VIDEO