Előző honlapunk

Adó 1%-a

Ezévben is tisztelettel várjuk az
SZJA 1 % ának a felajánlását.
Adószámunk: 18564819-1-09
Köszönettel FöGE vezetősége

Statisztika

Tartalom találatai : 30053Hírek
Családi-civil majális 2011
Írta: Administrator   
2011. december 28. szerda, 10:03

2011. május elsején a hűvös, felhős idő ellenére sokan kilátogattak a Déli-sori Lovaspályára, ahol a Családi-Civil Majális zajlott. Egyesületünk a Főzőversenyen két csapattal is indult. Schubert Laci vezetésével kemencében sült a hagyományos, finom, hagymás-szalonnás-tejfölös kenyérlángos, Szabóné Bojtor Éva vezetésével pedig új tájjellegű étel született, a Sárréti-gyros. A modern és egyben hagyományos étket nemcsak a közönség értékelte folyamatos és vissza-visszatérő kóstolással, de a zsűri is második helyezéssel díjazta. A délután eleredő eső ellenére a nap jó hangulatban, kellemes élményekkel zárult.

képek

Módosítás dátuma: 2011. december 28. szerda, 10:43
 
gazdaesték előadás
Írta: Administrator   
2011. április 04. hétfő, 03:38

Dorogi Márton Művelődési Központ színháztermében

2011.április 8. Péntek 15 óra kezdettel

Agrár és vidékfejlesztési támogatásokról

tartott előadást Klepács Györgyi

MVH hajdú-bihar megyei kirendeltségvezetője.

néhány fénykép az előadásról

Módosítás dátuma: 2011. december 28. szerda, 08:47
 
RöFöGE 2011
Írta: Administrator   

 

2011. január 29-én, szombaton második alkalommal ébredhettek a Kálvin Téri Iskola környékén lakó későn kelők malacvisításra.

10 órakor kezdődött ugyanis a második RöFöG-E Dombi Imréné alpolgármester asszony köszöntője után immár hagyományosan Dr Nagy Attila malacsiratóival.

A nagy hideg ellenére szépszámú vendégsereg gyűlt össze az iskola udvarán. Nemcsak helyből, hanem a környékbeli településekről, Debrecenből és testvérvárosunkból Makfalváról is érkeztek érdeklődők, akiket finom Schubert Laci által sütött kolbászzsíros- lilahagymás házikenyérrel és pálinkával fogadtunk. De aki éhes volt máris kóstolhatta a kolbászt, mivel már előző napon is levágtunk és feldolgoztunk egy hízót Matkó Józsi bácsiéknál. Ennek köszönhetően a toroskáposztát is hamarabb el tudtuk készíteni a türelmetlen sóvárgók nem kis örömére. Az étvágyfokozáshoz nagymértékben hozzájárult a kint sülő kolbász illata és látványa, hála Szabó Iminek..

A jó hangulathoz elengedhetetlen finom forralt bort ifjaink literszám készítették. Az egyik tanteremben pedig a debreceni egyetemisták különleges,  ízletes teákkal és pálinka-kvízzel várták a melegedni vágyókat. Bent az ebédlőben miközben a disznó feldolgozása folyt, a Kossuth Olvasókör asszonyai a csigacsinálás szokását elevenítették fel, délután pedig Sass Feriék népi együttese moldvai dallamokkal szórakoztatta a közönséget, amire többen táncra is perdültek.

 

Köszönet és hála mindazoknak, akik a rendezvény sikeréhez bármilyen formában ( anyagilag, eszközökkel, két kezükkel vagy csupán szép szóval) hozzájárultak,elsősorban egyesületünk tagjainak, hozzátartozóiknak, támogatóinknak és vendégeinknek.

 

VIDEÓ

 

képek

 


 
Zenés-táncos vacsora
Írta: Administrator   
2010. november 15. hétfő, 00:00

2010.november 6-án, szombaton egyesületünk tagjai és a meghívott vendégek zenés-táncos vacsorára gyűltek össze a kollégium ebédlőjében. A szép számmal összegyűlt vendégsereg jó hangulatban fogyasztotta el a csülökpörköltet édeskáposztával és a ízletes hidegtálakat. Kárai Lajos zenész muzsikájára hajnalig roptuk a táncot.

további képek

Módosítás dátuma: 2011. január 15. szombat, 07:46
 
Kolbászfesztivál
Írta: Administrator   
2010. november 02. kedd, 17:08

Idén október utolsó hétvégéjén tizennegyedik alkalommal rendezték meg Békéscsaba legkiemelkedőbb rendezvényét a Kolbászfesztivált, amire Szabó Gáborné Évike szervezésének köszönhetően egyesületünkből is ellátogattunk néhányan 2010. október 29-én, szombaton. Ezen a napon volt az össznépi kolbászkészítő verseny, amire 400 csapat nevezett be. A sok-sok finom étel és ital, valamint a zenés szórakoztató műsorok hatására most is nagyon jó hangulat kerekedett.

Módosítás dátuma: 2011. január 15. szombat, 07:30
Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 3